Ingyenes tartalmak

Mély levegő

Stresszkezelés tippek szülőknek - hogy elbírjuk az sos nehéz pillanatokat

A mi nyugalmunk a legjobb orvosság a gyermekünk/gyermekeink nyugtalanságára, intenzív érzelmi viharaira. Kisgyermekeink idegrendszere még éretlen, s ennek következménye, hogy amikorintenzív érzéseket élnek át, nem képesek még magukat megnyugtatni. Ennek a pontos hátterére egy nagyobb terjedelmű e-bookban fogok kitérni, ebben a mini e-bookban arról találsz konkréttippeket, hogy mi szülőként hogyan tudjuk megőrizni a nyugalmunk az adott sos nehéz pillanatban, s így gyerekünket/gyerekeinket is efelé segíteni.

Könnyebb kisgyerekes hétköznapok

A kisgyermekek éretlen idegrendszerrel születnek, s egy hosszú érési és tanulási folyamat eredménye, hogy megtanulják szabályozni önmagukat. A kisgyermekeknél a fejlődés nagyon leegyszerűsítve három “kézzelfogható” szinten zajlik, természetesen ezek összefüggenek: a szenzoros rendszerek érése, az érzelmi, végül a verbális érés.

Ahhoz, hogy gyermekeink viselkedésének üzenetét megértsük, muszáj ismernünk a legalsó, legalapvetőbb "szintet", a szenzoros rendszerek működését.

Kövess minket Instagramon!

Rendszeresen hasznos gondolatokkal és tippekkel segítjük követőinket, hogy megtehessék a kezdő lépéseket a fejlődés útján. Ha te is szeretnél ennek a részese lenni, nincs más dolgod, mint követni az @anyatukor oldalát instagamon.